woensdag 12 november 2014

Recensie: De IJzerprinses - Julie Kagawa


Recensie: De IJzerprinses - Julie Kagawa

Dag boekenwurmpjes.

Vandaag is het tijd voor een recensie van het tweede deel van de Iron Fey serie: De IJzerprinses. Pasgeleden verscheen de recensie van deel 1, de IJzerkoning, al op onze site.

Cover
Wederom een schitterende cover... Wauw! Ook naast het eerste deel, die groen is, staat het mooi in de boekenkast :)! En de glittertjes...... need I say more?

Waar gaat dit deel over?

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.

Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield...

Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen.

Ash, waar blijf je toch?

Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?

Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?


De IJzerprinses van de Iron Fey serie vond ik ietsje minder sterk dan het vorige deel. Begrijp me niet verkeerd, de mysterie en fantasie in dit boek komen nog steeds tot zijn recht, maar er gebeurt iets minder. Meghan zit een lange tijd opgesloten in het Winterpaleis. Ook het 'iets' wat tussen Ash en Meghan speelt komt voor je gevoel niet helemaal tot zijn recht. Je wilt dat er meer tussen hen gebeurt, maar ook meer in het algemeen. Dat neemt niet weg dat het boek je alsnog weet te verrassen en allerlei emoties opwekt. Doordat Meghan geen magie heeft, moet zij alle gebeurtenissen op eigen kracht en intuïtie oplossen. Dit is wel leuk, maar het boek was juist zo speciaal doordat zij van die sterke magische krachten had. Daarom vind ik het een beetje stom dat ze zonder magie al haar avonturen gaat ondernemen.

Je voelt het onrecht dat Meghan wordt aangedaan. Je wilt samen met haar alles rechtzetten. De IJzerprinses heeft magische momenten, sinderende spanning, lastige liefde en een dosis drama.
De recensie is misschien wat kort, maar over dit boek hoeft niet veel door mij te worden gezegd, alleen maar: lezen lezen lezen!! Ik geef het boek 4/5 sterren.

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten