dinsdag 4 november 2014

Best of Ya Event!

Best of Ya Event!

Jaja, zoals sommigen misschien wel wisten was er afgelopen zondag 2 november het Best of Ya Event! Een middag vol schrijvers, boeken en alles daar omheen. Ook wij zijn naar Amsterdam afgereisd om de schrijfster van een van onze favoriete boeken te ontmoeten; Keira Cass van De Selectie boeken! 
Bij ontvangst om half vier konden we gezellig op de foto bij Fotodoos (hi-la-risch) en konden de eerste mensen al hun kopie van 'De One' bemachtigen! Dit derde boek van De Selectie serie is vanaf 5 november overal in Nederland te koop, en ik kan je alvast vertellen dat dit boek je niet teleur zal stellen!
Het event, gepresenteerd door Bart Boonstra, begon met een interview met Helen Vreeswijk over haar nieuwe boek 'De Kick'. Ze vertelde dat veel van haar personages in het boek gebaseerd zijn op haar collega's uit de tijd dat ze nog bij de politie werkte en vertelde ons dat ze zelf ook in het boek mee speelt! In het boek gebruikt Helen haar ervaringen bij de politie wat het extra spannend en realistisch maakt. 


Daarna was het tijd voor het YA promoteam om ons eens lekker te maken met alle leuke dingen die ze doen. Het YA promoteam is een team van boekenverslaafden die nieuwe boeken lezen (nog voor de verschijning!), op bezoek gaan bij boekhandelaren, stands bemannen op evenementen en hun meningen over de boeken delen via social media. Ben je nou heel enthousiast geworden en wil je hier ook deel van uitmaken, dit is wat je moet doen:

Na een korte pauze kwamen vier van de vijf spelers van de nieuwe theater productie 'Boy7 - Live On Stage' op het podium om ons te vertellen over de toffe nieuwe productie, gebaseerd op de bestseller van Mirjam Mous. Het verhaal gaat over een jongen die bijkomt in een kale grasvlakte en niets meer weet, hoe hij daar terecht is gekomen en zelfs niet wat zijn naam is. Langzaam maar zeker zal Boy7 erachter moeten komen wie hij is, hoe hij daar terecht komt en waarom hij voor zichzelf een boodschap heeft achter gelaten met 'wat er ook gebeurd, niet de politie bellen'. Gaandeweg komt hij dichterbij de verschrikkelijke waarheid. Ben je nou benieuwd, de productie is te zien vanaf 9 januari 2015 (12+). Meer informatie staat op de site: http://www.liveonstage.nl/ .


Nu is het EINDELIJK tijd voor de grote klapper van de dag; KEIRA CASS! Wat een super leuk mens is dat! Ze vertelde vrolijk over hoe haar verhalen tot stand zijn gekomen, waar bepaalde aspecten van haar verhalen op zijn gebaseerd en wat je zelf kan doen om als schrijver te groeien. Wat ik vooral leuk vond om te horen was dat Aspen en Maxon allebei gebaseerd zijn op verschillende eigenschappen van Keira's man. Aspen had dat serieuze, passionele deel terwijl Maxon de grappige en luchtige eigenschappen van haar man had. Op de vraag 'Met wie zou je willen dat je dochter een relatie krijgt' was haar antwoord dan ook dat ze niet kon kiezen omdat ze allebei iets van haar vader hadden. 

Daarbij heb ik ook van haar geleerd die dag dat als je als schrijver wilt groeien je jezelf heel vaak moet afvragen 'what if'. Zo kom je vaak van het een op het ander en voor je het weet heb je helemaal zelf een losstaand verhaal bedacht! De motiverende woorden van Keira deden mijn handen toch wel jeuken om zelf ook te gaan schrijven.

Na haar fantastische interview hebben we staan wachten tot we aan de beurt waren voor het signeren van onze boeken. Nadat de handtekeningen waren gezet, de foto's waren gemaakt en we ook nog even een kort praatje konden houden liepen we huppelend van het podium af, DOLBLIJ met onze gesigneerde kopies van De Selectie. Bij de uitgang kregen we als kers op taart ook nog eens een goodiebag met twee boeken, een super schattig armbandje/ketting en nog veel meer leuks waar onze boekenhartjes sneller van gingen kloppen!


Een zeer, zeer, zeer dikke pluim voor Uitgeverij Unieboek Het Spectrum voor het organiseren van deze dag! 


Read More,
MyPerfectBookLife <3 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten