donderdag 23 oktober 2014

Review: Elke dag een vraag: een dagboek voor 5 jaar & Elke dag een vraag voor lovers: een dagboek voor 3 jaar.


Review: Elke dag een vraag: een dagboek voor 5 jaar & Elke dag een vraag voor lovers: een dagboek voor 3 jaar.

Hoooi.

Vandaag ga ik jullie weer een soort doe-boek review geven in plaats van een leesboek recensie. 
Het gaat vandaag om twee... ja een soort dagboeken eigenlijk. En ik ben gek op dagboeken! Ik heb al mijn hele leven lang een dagboek, waar ik vroeger meer in schreef dan nu, maar ik heb er wel een! 

Ik heb ze gelijk gepimpt ;) Ik maak dagboeken namelijk helemaal eigen voor ik ze mijn 'geheimen' toevertrouw.

Oké, misschien alleen maar wat steentjes-stickers. De kaften vind ik namelijk al ontzettend leuk! Het persoonlijke dagboek is leuk met kleurtjes en toch rustig, terwijl bij die voor lovers de kleuren van 'man' (blauw) en 'vrouw' (roze) op een speelse wijze elkaar kruisen. 

De lay-out van de binnenkant vind ik ook wel leuk. Beide dagboeken mogen voor mij nog net iets speelser en met meer figuurtjes zijn, maar ik kan begrijpen dat dit voor sommigen een beetje kinderachtig overkomt.

Lay-Out persoonlijke dagboek

Lay-Out Lovers versie

Zoals je kan zien maak ik het zelf met verschillende kleuren pennen al wat meer mijn eigen stijl. Zoals ook te zien is, is de vraag van 14 oktober zowel bij het persoonlijke dagboek als bij de lovers versie 'Ben je vandaag scherp of duf?' Het is weliswaar net iets anders geformuleerd, maar het is dezelfde vraag. Zo kom ik nog meer dezelfde vragen tegen. Dit is wel een beetje jammer, omdat je natuurlijk het liefst verschillende vragen wilt beantwoorden elke keer. Echter snap ik wel dat het moeilijk is om twee keer 365 verschillende vragen te verzinnen.

Bovenstaande foto is een voorbeeld van een vraag die ik niet zo bijzonder vond. Natuurlijk is niet elke vraag even leuk, maar ik vond het nu nog niet zo'n toepasselijke vraag. Mijn vriend en ik wonen allebei nog thuis en dan doen je ouders lekker boodschappen. De vraag zou wel weer leuk zijn voor samenwonende paren. 

Zoals gelezen in de recensie van Door Ellis raadde zij aan slechts één van de twee boekjes aan te schaffen. Ik ben het wel met haar eens. Doordat er vragen dubbel voorkomen is in principe één boekje genoeg. Het zijn natuurlijk wel twee varianten, dus als je toch denkt een persoonlijk dagboek én een lovers dagboek te willen, be my guest!

Het zijn erg leuke dagboekjes die zeker als de jaren om zijn en alle vragen ingevuld een mooi overzicht geven van jouw leven in drie, of vijf jaar tijd. Ik kan niet wachten tot er een jaar om is en ik mijn antwoorden van dit jaar kan teruglezen! Ik zou het zeker aanraden aan iedereen!

Titel: Elke dag een vraag
Uitgever: BBNC
Prijs: €12,50
ISBN 9789045315355

Titel: Elke dag een vraag voor lovers
Uitgever: BBNC
Prijs: €12,50
ISBN 9789045316338

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

2 opmerkingen:

  1. Hihi, wat leuk! Ik sta in jullie artikel xd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja ;) ik vond je post erg leuk en nam gelijk wat dingetjes die jij opmerkte mee in mijn review :) -Monica

      Verwijderen